Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Mark LLESHI

Fermeri Mark dallohet për mbarështimin e blegtorisë kryesisht lopëve. Mbarështon rreth 2 krerë lopë prej të cilave nxjerr në treg 2 krerë viça ndërsa qumështin e përdor për plotësim të nevojave të familjes. Fermeri Mark nxjerr në treg çdo vit edhe 100 kg raki rrushi të varietetit Ibrit i bardhë. Gjithashtu ky fermer për nevoja të familjes së tij prodhon 1500 kg misër, 800 kg grurë, 50 kg portokalla, 50 kg mandarina, 50 kg limona, domate, speca, patëllxhana, patate, fasule, kastraveca, kungull, speca, bostan, pjepër, qepë si dhe mbaërshton 1 derr dhe 10 krerë pula nga të cilat përfiton mesatarisht 600 kokrra vezë në vit.

Ka mbi 25 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave, pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Mark LLESHI
Adresa Naraç
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Viça
Viça 45.000 Lekë/krerë

2 krerë në 12 muaj

Varieteti: Laraman

Ky lloj produkti përdoret për konsum të përditshëm. Mishi i vicit ka vlera ushqyese dhe është i pasur me proteina. Mund të konsumohet në gjellë, i skuqur dhe i pjekur.

Raki rrushi
Raki rrushi 350 Lekë/kg

100 kg në 12 muaj

Varieteti: Ibrit i bardhë

Është rrush autokton që kultivohet masivisht në zonën tonë i cili përmban 15-20 % sheqer,i ngrënshëm dhe mjaft i mirë për tu bërë raki.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5