Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Hysni DAULLJA

Ky fermer prodhon dhe shet këto produkte agrokulture dhe blektoriale: viça, qumësht lope, domate, speca dhe pjepëra.

Tek ky fermer blini produkte 100% bio të pastra. Ka 21 vite që merret me prodhimin e këtyre produkteve. Ky prodhim është në këto vlera 30000 kg domate, 5000 kg speca dhe 15000 kg pjepra, 1 viç në vit dhe 220 litra qumësht lope muaj. Kultivimi pjepërit në këtë zonë është më shumë i zhvilluar për treg shitje sesa për konsumim vetjak. Tregtimi i qumështit relativishtë është i lartë edhe pse çmimi me të cilin shitet është i ulët. Kurse zhvillimi i blektorisë mundëson sigurimin e nevojave ushqimore të banoreve dhe vetëm një tepricë e vogel e prodhimeve blektorale është e destinuar për treg. Në këtë zonë fermerët kultivoijnë në sasi dhe specin dhe domatet edhe pse çmimet me të cilat këta fermer i tregtojnë janë relativisht të ulta dhe zakonisht ka dhe munges tregu.

Ky fermer gjithashtu prodhon dhe produkte të tjera të cilat i ka për konsum vetjak perime si: speca, domate, kastraveca, patëllxhan, bamje, bizele, grurë, hudhra, bath, bishtaja, qep, patate dhe fasule. Si dhe këto fruta: mollë, ftua, kaki, pjeshka, kajsi, kumbulla, sheg dhe dardha.

Ferma Hysni DAULLJA Ferma Hysni DAULLJA
Adresa Gajd.
Berat

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Domate
Domate 40 Lekë/kg

30,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Magnus.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm, për konservim dhe salc. Domatet janë të pasura me vitamine B, bëjnë të mundur uljen e nivelit të kolesterolit dhe presionin e gjakut. Gjithashtu parandalon ataket e zemrës. Është rezistente në transport.

Pjepër
Pjepër 35 Lekë/kg

15,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Dikti.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm. Konsumimi i këtij fruti shërben për uljen në peshë si dhe gjithashtu për largimin e toksinave nga trupi. Është rezistent në transport.

Speca
Speca 70 Lekë/kg

5,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Kapi.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm, ka përdorim të gjerë dhe përdoret në guzhin i freskët dhe i konservuar si piper, në sallata dhe turshi. Speci ndihmon shërimin nga fruthi dhe dizenteria. Lëngu i tij përmban kripëra të hekurit, që pasurojnë hemoglobinën në gjak.

Qumësht
Qumësht 37 Lekë/litër

220 litra në 1 muaj

Varieteti: Lope.

Ky lloj varieteti përdoret për konsum të përditshëm, shërben si baza e prodhimit te gjizës, djathit dhe gjalpit, ka vlera ushqyese dhe shërben për forcimin e kockave. Ruhet në kushte frigoriferike dhe është rezistent në transport.

Viça
Viça 400 Lekë/kg

1 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vëndi.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm. Mishi i viçit ka vlera ushqyese dhe rekomandohet të përdoret për gatimet e grupmoshës së fëmijve. Ruhet në kushte frigoriferike dhe është rezistent në transport.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5