Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Sefer XHELO

Ky fermer prodhon dhe shet këto produkte blektoriale: viça, pula deti dhe qumësht lope.

Tek ky fermer blini produkte 100% bio të pastra. Ka 25 vite që merret me prodhimin e këtyre produkteve. Ky prodhim është në këto vlera 20 pula deti, 1 viç në vit dhe 300 litra qumësht lope në muaj. Rritja e pulave të detit është e rrall në këto zona për sa i perket tregetimit, pjesa më e madhe i përdorin për konsumim familjar. Tregtimi i qumështit relativishtë është i lartë edhe pse çmimi me të cilin shitet është i ulët. Kurse zhvillimi i blektorisë mundëson sigurimin e nevojave ushqimore të banoreve dhe vetëm një tepricë e vogel e prodhimeve blektorale është e destinuar për treg.

Ky fermer gjithashtu prodhon dhe produkte të tjera të cilat i ka për konsum vetjak perime si: speca, domate, kastraveca, patëllxhan, bamje, bizele, grurë, misër, bishtaja, sallat jeshile, spinaq, qepë, patate dhe fasule. Si dhe këto fruta: mollë, ftua, kaki, pjeshka, kajsi, kumbulla, shegë, fiq, lajthi, arra dhe dardha. Gjithashtu ka dhe qumësht, gjizë, djathë, gjalp, reçel dhe vezë pule.

Ferma Sefer XHELO
Adresa Banaj.
Berat

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Viça
Viça 400 Lekë/kg

1 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vëndi.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm. Mishi i viçit ka vlera ushqyese dhe rekomandohet të përdoret për gatimet e grupmoshës së fëmijve. Ruhet në kushte frigoriferike dhe është rezistent në transport.

Pula Deti
Pula Deti 700 Lekë/kg

20 krerë në 12 muaj

Varieteti: Gjerman.

Rritja e pulave të detit është e rrallë në këto zona përsa i përket tregëtimit, ku pjesa më e madhe i perdorin për konsumim familjar. Mishi i pulës së detit është i rëndë dhe me indyra në konsumim dhe konsumohet si ushqim tradicional natën e Vitit te Ri.

Qumësht
Qumësht 40 Lekë/litër

150 litra në 1 muaj

Varieteti: Lope.

Ky lloj varieteti përdoret për konsum të përditshëm, shërben si baza e prodhimit te gjizës, djathit dhe gjalpit, ka vlera ushqyese dhe shërben për forcimin e kockave. Ruhet në kushte frigoriferike dhe është rezistent në transport.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5