Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Ndrec SKIFTERI

Fermeri Ndrec dallohet për kultivimin e vreshtarisë.Ka 10 vite që ka mbjelle një siperfaqe prej 1000 m2 me hardhi të varietetit Ibrit i bardhë nga i cili prodhon rreth 100 kg raki për shitje. Gjithashtu ky fermer la nje sipërfaqe prej 5000 m2 tëmbjellë me jonxhe të cilën e shet pasi nuk mbarështon blegtori. Për nevoja të familjes së tij prodhon 1800 kg misër, 1200 kg grurë, domate, speca, kastraveca, patëllxhana, qepë, hudhra, fasule , patate, si dhe mbarështon 2 krerë derra dhe 50 krerë pula nga të cilat përfiton 3000 kokrra vezë në vit.

Ka mbi 25 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave, pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Ndrec SKIFTERI
Adresa Dheu I Lehte
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Jonxhë
Jonxhë 25 Lekë/kg

5,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Gjigandja

Ky varietet rritet shpejt dhe ka vlera ushqyese për blegtorinë.

Raki rrushi
Raki rrushi 350 Lekë/litër

100 kg në 12 muaj

Varieteti: Ibrit i bardhë

Rakia që është për konsum nxirret nga rrush i varietetit "Ibrit i bardhe" dhe është raki 18 gradëshe

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5