Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Nikoll MALI

Fermeri Nikoll dallohet për mbarështimin e blegtorisë kryesisht lopëve. Mbarështon rreth 4 krerë lope prej të cilave nxjerr në treg 4 krerë viça çdo vit si dhe mesatarisht 4200 litra qumësht. Ai tregton gjithashtu edhe 2 krerë derra. Gjithashtu ky fermer për nevoja të familjes së tij prodhon 5000 kg jonxhë, 4000 kg misër,2000 kg grurë, domate, speca, patëllxhana, kastraveca, speca, bostan, pjepër, qepë si dhe mbarështon 3 derra dhe 25 krerë pula nga të cilat perfiton 1500 kokrra vezë çdo vit.

Ka mbi 15 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave, pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Nikoll MALI
Adresa Dheu i Lehte
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Viça
Viça 40.000 Lekë/krerë

4 krerë në 12 muaj

Varieteti: Laraman

Një pjesë nga vicat ferma është duke i përdorur për shtimin e krerëve në stallë dhe ndërsa disa prej tyre i tregton për mish. Vicat janë rritur në regjim stallor dhe janë të ushqyer vetëm me ushqim të siguruar nga vetë ferma.

Qumësht lope
Qumësht lope 33 Lekë/litër

4,200 litra në 12 muaj

Varieteti: Qumesht lope

Qumeshti është i natyral pa përzierës, dhe i kontrolluar nga shërbimet veterinare. Vlen të thuhet që ky lloj ushqimi është i rregulluar shumë ashpër në aspekte higjienike dhe kualitative, sipas udhëzimeve.

Derra
Derra 10.000 Lekë/krerë

2 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Mishi i tyre është shumë i mirë sidomos në periudhën e dimrit.Përdoret kryesisht në zgarë ,në gjellë të ndryshme dhe i thatë.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5