Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Shkëlqim SAKAJ

Ky fermer prodhon dhe shet këto produkte agrokulture: speca, domate dhe kastraveca.

Tek ky fermer blini produkte 100% bio të pastra. Ka 11 vite që merret me prodhimin e këtyre produkteve. Ky prodhim është në këto vlera 20000 kg speca, 20000 kg domate dhe 15000 kg kastraveca në vit. Kultivimi i kastravecit dhe domates është i relativisht i lartë pavarsisht çmimit të ulët. Në këtë zonë fermerët kultivoijnë në sasi edhe specat edhe pse çmimet me të cilat këta fermer i tregtojnë janë relativisht të ulta dhe zakonisht ka dhe munges tregu.

Ky fermer gjithashtu prodhon dhe produkte të tjera të cilat i ka për konsum vetjak perime si: speca, domate, kastraveca, patëllxhan, bamje, bizele, grurë, bishtaja, qep, patate dhe fasule. Si dhe këto fruta: mollë, ftua, kaki, pjeshka, kajsi, kumbulla, sheg, lajthi, arra, xinxife, nespull dhe dardha. Gjithashtu ka dhe qumësht, gjizë, djath, gjalp, reçel dhe vezë pule

Ferma Shkëlqim SAKAJ Ferma Shkëlqim SAKAJ
Adresa Poshnje.
Berat

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Speca
Speca 60 Lekë/kg

20,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Tp1.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm, ka përdorim të gjerë dhe përdoret në guzhin i freskët dhe i konservuar si piper, në sallata dhe turshi. Speci ndihmon shërimin nga fruthi dhe dizenteria. Lëngu i tij përmban kripëra të hekurit, që pasurojnë hemoglobinën në gjak.

Domate
Domate 40 Lekë/kg

20,000 kg në 12 muaj

Varieteti: 1916.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm, për konservim dhe salc. Domatet ndihmojnë në parandalimin e disa tipeve të kancerit. Domatet ndihmojnë gjithashtu të reduktojnë defektet e shkaktuara nga pirja e duhanit. Është rezistente në transport.

Kastravec
Kastravec 40 Lekë/kg

10,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Multistar.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm dhe për konservim. Kastraveci është mjaftë i pasur me kalcium, kalium, fosfor, si dhe vitamina A dhe C. Kaliumi i kastravecit ndihmon në ruajtjen normale të tensionit. Është rezistente në transport.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5