Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Lek VOKRRI

Fermeri Lek dallohet për kultivimin e vreshtarisë.Ka 10 vite që ka mbjellë një siperfaqe prej 3000 m2 me hardhi të variatetit Shesh i bardhë nga i cili prodhon rreth 1000 kg rrush për shitje. Fermeri ka mbjellë një siperfaqe prej 6000 m2 me jonxhe të cilën e shet pasi nuk mbarështon blegtori. Ka 6 vite që ka mbjellë një siperfaqe prej 6000 m2 me 150 rrënjë të cilët sapo kanë hyrë në prodhim dhe këtë vit pronari ka nxjerrë në treg 200 kg ullinj. Për nevoja të familjes së tij prodhon domate, speca, kastraveca, patëllxhana, qepë, hudhra, fasule , patate.

Ka mbi 25 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Lek VOKRRI
Adresa Hajmel
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Rrush
Rrush 50 Lekë/kg

1,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Shesh i bardhe

Ky lloj rrushi është i varietetit "Shesh i bardhe". Ky lloj varieteti është kokërrmadh me ngjyrë të bardhë. Përdoret neper restorante të ndryshme.

Jonxhë
Jonxhë 25 Lekë/kg

6,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Gjigantja

Ky varietet rritet shumë shpejt dhe përdoret si ushqim i njohmë dhe i thatë për blegtorinë.

Ullinj
Ullinj 180 Lekë/kg

200 kg në 12 muaj

Varieteti: Frantoio

Ky varietet rritet shumë shpejt dhe përdoret si ushqim i njomë dhe i thatë për blegtorinë.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5