Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Gjin Lazri

Ky fermer dallohet per kultivimin dhe tregtimin e ullinjëve. Ka 10 vite që ka mbjelle një siperfaqe prej 4000 m2 me 250 rrenje ullinj nga të cilet nxjerr në treg 300 kg ullinj. Gjithashtu ai mbareshton 10 dele nga të cilat nxjerr mesatarisht në treg çdo vit 5 krerë qengja.

Per prodhim familjar kultivon 3000 kg jonxhë, 3200 kg misër si dhe mbarështon 2 derra dhe 30 krerë pula nga të cilat përfiton mesatarisht 1800 kokrra vezë në vit.

Ka mbi 20 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Gjin Lazri
Adresa Fshati Hajmel
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Ullinj
Ullinj 180 Lekë/kg

300 kg në 12 muaj

Varieteti: Frantoio

Ulliri është pa dyshim një bimë mjekësore e mrekullueshme. Për çdo pikë të vajit të ullirit i marrim mbi 30 përbërës të cilët na mbrojnë nga sëmundjet e zemrës, mplakja e hershme dhe shumë sëmundje e tjera.

Qengja
Qengja 6.000 Lekë/krerë

5 krerë në 12 muaj

Varieteti: Bardhoshe

Qengjat e këtyre deleve ushqehen me qumësht dhe ushqim natyre. Kanë një mish të mirë.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5