Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Martin NDREKA

Ky fermer dallohet per kultivimin dhe tregtimin e ullinjeve dhe kumbullave kryesisht. Ka 6 vite qe ka mbjelle një siperfaqe te konsiderueshme me 200 rrënjë ullinj 50 rrënjë kumbulla nga të cilet nxjerr në treg 300 kg ullinj dhe 200 kg kumbulla. Gjithashtu ai mbareshton 2 lope nga të cilat nxjerr mesatarisht në treg çdo vit 2 krerë viça dhe 3520 litra qumësht për shitje çdo vit.

per nevoja të familjes prodhon 30 kg ftoj, 4000 kg jonxhë si dhe mbarështon 1 derr dhe 10 krerë pula nga të cilët përfiton 600 kokrra vezë në vit.

Ka mbi 15 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Martin NDREKA
Adresa Hajmel
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Ullinj
Ullinj 180 Lekë/kg

300 kg në 12 muaj

Varieteti: Frantoio

Keta varietete ullinjsh jane të mirë për tu bere vaj por edhe për konsumim të përditshëm.

Kumbulla
Kumbulla 100 Lekë/kg

200 kg në 12 muaj

Kumbullat janë ndër frutat më të shëndetshme. Ato përmbajnë një sasi të madhe uji dhe vitaminash. Mes këtyre të fundit mund të përmendim vitaminën A, B1, B2 dhe C. Ndihmon në tretje dhe lehtëson jashtëqitjen.

Viça
Viça 40.000 Lekë/krerë

2 krerë në 12 muaj

Varieteti: Laraman

Ky lloj produkti përdoret për konsum të përditshëm. Mishi i viçit ka vlera ushqyese dhe është i pasur me proteina. Mund të konsumohet në gjellë, i skuqur dhe i pjekur.

Qumësht lope
Qumësht lope 33 Lekë/litër

3,520 litra në 12 muaj

Varieteti: Qumesht lope

Ky qumësht është bio. Rekomandohet për të gjithë familjen. I përshtatshem për gatime të ndryshme.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5