Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Ramadan DYLI

Ky fermer prodhon dhe shet këto produkte agrokulture dhe blektorale: viça, domate, bamje dhe patëllxhana.

Tek ky fermer blini produkte 100% bio të pastra. Ka 24 vite që merret me prodhimin e këtyre produkteve. Ky prodhim është në këto vlera 1 viç ,50 kg domate 100 kg bamje dhe 50 kg patëllxhan në vit. Në këtë zonë fermerët kultivoijnë në sasi domaten, bamjen dhe patëllxhanet edhe pse çmimet me të cilat këta fermer i tregtojnë janë relativisht të ulta. Kurse zhvillimi i blektorisë mundëson sigurimin e nevojave ushqimore të banoreve dhe vetëm një tepricë e vogel e prodhimeve blektorale është e destinuar për treg.

Ky fermer gjithashtu prodhon dhe produkte të tjera të cilat i ka për konsum vetjak perime si: speca, domate, kastraveca, patëllxhan, bamje, bizele, grurë, miser, bishtaja, sallat jeshile, spinaq, qep, patate dhe fasule. Si dhe këto fruta: mollë, ftua, kaki, pjeshka, kajsi, kumbulla, sheg, fiq, lajthi, arra, xinxife, nespull dhe dardha. Gjithashtu ka dhe qumësht, gjizë, djath, gjalp, reçel dhe vezë pule.

Ferma Ramadan DYLI
Adresa Orizaj.
Berat

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Viça
Viça 400 Lekë/kg

1 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vendi.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm. Mishi i viçit ka vlera ushqyese dhe rekomandohet të përdoret për gatimet e grupmoshës së fëmijeve. Ruhet në kushte frigoriferike dhe është rezistent në transport.

Domate
Domate 40 Lekë/kg

50 kg në 12 muaj

Varieteti: Vëndi.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm, për konservim dhe salc. Domatet janë të pasura me vitamine A, vitamina A është fantasike për sytë. Permbajtja e domates me krom, minerale, ndihmon personat diabetik të mbajnë nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak. Është rezistente në transport.

Bamje
Bamje 70 Lekë/kg

100 kg në 12 muaj

Varieteti: Vëndi.

Ky lloj varieteti përdoret për konsum të përditshëm, bamja ka veti kuruese për shumë sëmundje sidomos për personat që vuajnë nga diabeti.

Patëllxhan
Patëllxhan 50 Lekë/kg

50 kg në 12 muaj

Varieteti: Vëndi.

Ky lloj varieteti ka një konsum të gjerë në gatim dhe përdoret kryesisht për pjekje në zgarë, skuqje, mbushje, gjellë dhe turshi.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5