Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Hekuran CIPI

Ky fermer merret me mbareshtrimin e 1 lope dhe nje vici , qumeshtin e lopes per perdorim vetjak ndersa mishin e vicit per shitje. Gjithashtu ne siperfaqen 2000 m2 kultivon perime si: domate2400 kg, speca 500 kg, patellxhan 200 kg,tranguj 1000 kg, produkte per shitje. Gjithashtu ky fermer Mbareshtron edhe 90 lepuj per shitje.

Adresa Fratar
Përmet

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Mish viçi
Mish viçi 400 Lekë/kg

1 krerë në 12 muaj

Varieteti: Mish vici

Viçat që janë për treg ushqehen me qumështin e nënave deri sa të mbushin 2 muajsh dhe pastaj me jonxhe dhe bar që sigurohen nga vetë fermeri. Viçat janë për treg. Mish me vlera te larta ushqyese.

Domate
Domate 50 Lekë/kg

2,400 kg në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Ferma kujdeset që të ketë një domate të pa prekur nga sëmundjet, pasi një pjesë e mirë përdoret për turshi. Nëse është e prekur nga sëmundjet domatet do të prishet në konservim.

Speca
Speca 80 Lekë/kg

500 kg në 12 muaj

Varieteti: Kapi jeshile.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm, ka përdorim të gjerë dhe përdoret në kuzhine i freskët dhe i konservuar si piper, në sallata dhe turshi. Speci ndihmon shërimin nga fruthi dhe dizenteria. Lëngu i tij përmban kripëra të hekurit, që pasurojnë hemoglobinën në gjak.

Patëllxhan
Patëllxhan 80 Lekë/kg

200 kg në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Ky lloj varieteti ka një konsum të gjerë në gatim dhe përdoret kryesisht për pjekje në zgarë, skuqje, mbushje, gjellë dhe turshi.

Tranguj
Tranguj 60 Lekë/kg

1,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm dhe për konservim. Kastraveci është mjaft i pasur me kalcium, kalium, fosfor, si dhe vitamina A dhe C. Kaliumi i kastravecit ndihmon në ruajtjen normale të tensionit. Është rezistente në transport.

Lepur
Lepur 1.000 Lekë/kg

90 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Lepur i rritur në terren. Ushqyer me jonxhe, miser, ushqim i kultivuar nga vete fermeri.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5