Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Agral Fresh

Agral Fresh është një projekt që po tenton të rivendosë lidhjen e shkëputur midis fermerit dhe konsumatorit. Nëse deri tani keni blerë produkte në dyqanin apo tregun më të afërt, të cilëve s’u njihet origjina, ne po ju ofrojmë një mundësi më të mirë. Shportat tona përmbajnë sasinë ideale për konsumin javor të një familjeje, me produkte të freskëta të stinës të mbledhura direkt nga fermerët vendas. Krahas konsumit të produkteve cilësore, mbështesni gjithashtu komunitetin lokal të fermerëve.

Shporta e Perimeve

Për konsumin javor të 2 Personave. Përmban perime të freskëta të stinës.

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Për konsumin javor të 3-4 Personave. Përmban perime të freskëta të stinës.

1.800 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Frutave

Për konsumin javor të 2 Personave. Përmban fruta të freskëta të stinës.

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Për konsumin javor të 3-4 Personave. Përmban fruta të freskëta të stinës.

1.500 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Gjelbër

Për konsumin javor të 2 Personave. Përmban zarzavate të freskëta të stinës.

600 Lekë

Porosite në Facebook

Për konsumin javor të 3-4 Personave. Përmban zarzavate të freskëta të stinës.

900 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Bulmetit

Përmban qumësht dhie ose lope, kos me qumësht lope, djathë të bardhë dhie, gjalp dhe gjizë dhie të presuar.

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Përmban djathë të bardhë dhie, kaçkavall lope dhe dele, kaçkavall të fortë dhie, gjalp, qumësht dhie ose lope, kos me qumësht lope, djathë i freskët nape dhe gjizë dhie e presuar.

2.000 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Brumërave

Përmban miell gruri dhe misri, petka të Korçës, dromka, jufka të Dibrës dhe trahana (të tharët, të ëmbël ose me perime).

1.500 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Mishit

Për konsumin javor të 2 Personave. Përmban biftek ose bërxollë viçi, mish për gjellë, mish të grirë, proshutë ose pançetë derri, sallam ose salçiçe ose suxhuk derri.

2.000 Lekë

Porosite në Facebook

Për konsumin javor të 3-4 Personave. Përmban biftek ose bërxollë viçi, mish për gjellë, mish të grirë, proshutë ose pançetë derri, sallam ose salçiçe ose suxhuk derri.

3.000 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Dhuratës

Përmban verë, raki, liker fruta pylli, reçel, mjaltë, djathë të maturuar, sallam i maturuar dhe çaj mali.

7.000 Lekë

Porosite në Facebook

Përmban verë, raki, liker fruta pylli, 2 tipe reçeli, 2 tipe mjalti, 2 lloje djathi të maturuar, sallam i maturuar dhe çaj mali.

9.500 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Fundjavës

Përmban verë, vaj ulliri ekstra të virgjër, djathë të maturuar, 2 tipe sallami të maturuar, mjaltë, reçel, sallatë me lakër turshi, çaj mali dhe gjalp.

4.700 Lekë

Porosite në Facebook

Përmban verë premium, vaj ulliri ekstra të virgjër, 2 lloje djathi të maturuar, 2 tipe sallami të maturuar, mjaltë, reçel, sallatë me lakër turshi, çaj mali dhe gjalp.

6.500 Lekë

Porosite në Facebook
Shporta e Vezëve

Përmban 10 vezë të freskëta fshati. Mund të porositet vetëm e kombinuar me një shportë tjetër.

350 Lekë

Porosite në Facebook

Përmban 20 vezë të freskëta fshati. Mund të porositet vetëm e kombinuar me një shportë tjetër.

700 Lekë

Porosite në Facebook


Transporti kushton 200 Lekë, pavarësisht numrit të shportave që porosisni.


Produkte të Bëra Vetë

Produkte të bëra në kushte shtëpiake apo artizanale, me produkte të freskëta dhe pa konservues. Mund të porositen vetëm së bashku me shportat.

Produkte të Agr.al Fresh

Vaj Ulliri Ekstra i Virgjër 500ml

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Shegë e Qëruar 200gr

150 Lekë

Porosite në Facebook

Shegë e Qëruar 400gr

300 Lekë

Porosite në Facebook

Mjaltë Mareje 200g

450 Lekë

Porosite në Facebook

Mjaltë Shumëlulësh 200g

400 Lekë

Porosite në Facebook

Paté Patëllxhani 100g

300 Lekë

Porosite në Facebook

Ekstrakt Maréje 100g

300 Lekë

Porosite në Facebook

Qumësht Bajame 500ml

600 Lekë

Porosite në Facebook

Qumësht Arre 500ml

600 Lekë

Porosite në Facebook

Qumësht Orizi 1000ml

300 Lekë

Porosite në Facebook

Gjalp Kikiriku 200g

550 Lekë

Porosite në Facebook

Salcë Domatesh 300g

300 Lekë

Porosite në Facebook

Lëng i Freskët Red Nectar

330 Lekë

Porosite në Facebook

Lëng i Freskët Green Aid

220 Lekë

Porosite në Facebook

Lëng i Freskët Super V8

220 Lekë

Porosite në Facebook

Sallatë me Lakër Turshi dhe Vaj Ulliri

250 Lekë

Porosite në Facebook

Sallatë me Lakër Turshi, Ullinj dhe Portokalle

300 Lekë

Porosite në Facebook

Uthull Molle 500ml

350 Lekë

Porosite në Facebook

Zog Fshati i Freskët 800g - 1.1kg

1.400 Lekë

Porosite në Facebook

Rosë e Freskët 1.1kg - 1.3kg

1.600 Lekë

Porosite në Facebook

Rosë e Freskët 1.8kg - 2.2kg

2.000 Lekë

Porosite në Facebook

Pulë Deti e Freskët

1.400 Lekë/kg

Porosite në Facebook

Produkte të Leshnicës

Pekmez Mani 450g

1.300 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Mani 100g

450 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Ftoi 450g

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Ftoi 100g

400 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Molle 450g

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Molle 100g

400 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Gorice 450g

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Gorice 100g

400 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Manaferre 450g

1.300 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Manaferre 100g

450 Lekë

Porosite në Facebook

Narden Kumbulle të Egër 450g

1.100 Lekë

Porosite në Facebook

Narden Kumbulle të Egër 100g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez me Kumbull, Pestilkë e Korrikut 450g

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez me Kumbull, Pestilkë e Korrikut 100g

400 Lekë

Porosite në Facebook

Trahana e Ëmbël 300g

250 Lekë

Porosite në Facebook

Trahana me Perime 300g

250 Lekë

Porosite në Facebook

Trahana e Thartë 300g

250 Lekë

Porosite në Facebook

Petka 500g

450 Lekë

Porosite në Facebook

Dromka 500g

450 Lekë

Porosite në Facebook

Speca Gogozhare 720g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Speca Djegës 200g

250 Lekë

Porosite në Facebook

Mjalt Lule Zhumbrice e Bardhë 200g

500 Lekë

Porosite në Facebook

Mjalt Lule Zhumbrice e Zezë 200g

600 Lekë

Porosite në Facebook

Mjalt Lule Zhumbrice 200g

500 Lekë

Porosite në Facebook

Mjalt Lule Morave dhe Zambak i Prespës 200g

550 Lekë

Porosite në Facebook

Petë Byreku të Pjekura

300 Lekë

Porosite në Facebook

Produkte të Kelmendit

Boronicë me Raki

400 Lekë

Porosite në Facebook

Lëng Boronice

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Lëng Thane

800 Lekë

Porosite në Facebook

Liker Arre

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Liker Boronice

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Liker Thane

850 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Boronice

600 Lekë

Porosite në Facebook

Çaj Mali

100 Lekë

Porosite në Facebook

Lule Bliri

100 Lekë

Porosite në Facebook

Dëllinjë

500 Lekë

Porosite në Facebook

Kërpudha të Thata

2.000 Lekë

Porosite në Facebook

Produkte të Pukës

Liker Kumbulle

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Raki Mani

900 Lekë

Porosite në Facebook

Raki Manaferre

1.500 Lekë

Porosite në Facebook

Raki Thane

1.100 Lekë

Porosite në Facebook

Raki Qershie

1.100 Lekë

Porosite në Facebook

Raki me Arra

1.000 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Molle

300 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Manaferre pa farë

500 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Manaferre me farë

500 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Fiku

300 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel me Mjedër

500 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel me Luleshtrydhe

300 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Dardhe

300 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Qershie

300 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Gështenjë

500 Lekë

Porosite në Facebook

Mjaltë Shumëlulësh

1.200 Lekë

Porosite në Facebook

Mente

200 Lekë

Porosite në Facebook

Rozmarinë

200 Lekë

Porosite në Facebook

Sherebelë

200 Lekë

Porosite në Facebook

Lavandula

200 Lekë

Porosite në Facebook

Rigon i Kuq

200 Lekë

Porosite në Facebook

Rigon i Bardhë

200 Lekë

Porosite në Facebook

Produkte të Përmetit

Gliko Kumbulle 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Kajsie 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Patëllxhani 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Arre 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Portokalli 375g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Shalqiri 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Qitro 370g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Fiku 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Qershie 370g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Prevede Thane 322g

350 Lekë

Porosite në Facebook

Produkte të Beratit

Gliko Domate

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Patëllxhani

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Trëndafili

500 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Lule Trëndafili

500 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Ftoi

500 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Arre

500 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Kumbulle

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Pjepri

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Speci

500 Lekë

Porosite në Facebook

Mustardë Speci

500 Lekë

Porosite në Facebook

Reçel Fiku

400 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Fiku

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Portokalli

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Shalqiri

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Thane

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Arre

600 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Mandarine

600 Lekë

Porosite në Facebook

Pekmez Shege

500 Lekë

Porosite në Facebook

Gliko Limoni

500 Lekë

Porosite në Facebook

Si të Porosisni

Projekti është akoma në fazë piloti, periudhë që do të na shërbejë të gjejmë produktet më të mira, çfarë kërkohet nga konsumatorët, etj. Nëse jeni të interesuar të merrni shportat javore, na shkruani mesazh privat në Facebook ose email tek info@agr.al me të dhënat më poshtë:

Shportat dërgohen çdo të Enjte. Porosia duhet të vendoset të paktën të Martën, përndryshe do t’ju dërgohen të Enjten e javës tjetër. Pagesa kryhet me para në dorë në momentin e marrjes së porosisë.
Paketimi

Një produkt cilësor meriton trajtimin e duhur! Çdo produkt futet në një paketim letre të hollë dhe të gjithë bashkë vendosen në një kuti kartoni të trashë. Të dyja paketimet merren në fabrika që i prodhojnë me letër të ricikluar. E vetmja plastikë që përdorim është shtresa mbrojtëse brenda kutisë, një letër e plastifikuar hollë që nuk e lejon të depërtojë uji.
Pyetje të Shpeshta

Pse nuk e tregoni përmbajtjen e shportave?
Bujqësia është sektor shumë dinamik. Një produkt i kësaj jave me një cilësi të caktuar, javës tjetër mund të mos gjendet. Çmimi ndryshon gjithashtu, shpesh me luhatje të thella. Për ne, sidomos në këtë fazë fillestare, është shumë e vështirë të parashikojmë prodhimin, cilësinë dhe çmimin e produkteve. Zgjidhja është besimi reciprok! Çdo shportë do të ketë sasinë e duhur të frutave apo perimeve të freskëta të stinës në përputhje me çmimin e vendosur.

Çfarë përfshin çmimi i shportës?
Shportat përmbajnë produkte të freskëta të mbledhura nga fermerë lokalë. Duke paguar për këto produkte, jo vetëm që merrni cilësinë vendase, por edhe mbështesni fermerët. Pjesa tjetër e çmimit përfshin paketimin dhe dërgimin e shportave në shtëpinë tuaj.

Nga mblidhen produktet?
Produktet mblidhen nga ferma të vogla në të gjithë Shqipërinë. Zona si Lushnja, Divjaka, Korça, etj, janë më tepër prodhuese dhe si rrjedhim, edhe produktet që ne mbledhim tentojnë të vijnë nga ato zona. Megjithatë, çdo rreth i Shqipërisë ka specifikat e tij në produktet që prodhon dhe cilësinë e tyre.

Janë produktet bio ose organikë?
Standartizimi dhe çertifikimi i produkteve dhe tokës janë proçese të gjata dhe me shpenzime. Një fermer, qoftë ai edhe i madh, e ka të të vështirë të përballojë kostot e analizave biologjike. Për ne, por edhe për projekte shumë më të mëdha se i joni, është e pamundur të analizojmë nëse një produkt është bio apo organik. Ajo që mund të themi me siguri është se fermerët e vegjël, edhe nëse përdorin kimikate, i mbajnë ato në minimum për të shkurtuar shpenzimet.

Mblidhni produkte serash?
Synimi jonë është të mbledhim produktet e stinës, mundësisht direkt nga fusha. Megjithatë, disa produkte bazë, si domatja, me përdorim të gjithanshëm në kuzhinë, kërkohen gjatë të gjithë vitit. Për këto produkte, e vetmja zgjidhje është të mblidhen në sera.

Mblidhni produkte importi?
Bananja është i vetmi produkt që mund të fusim në shportë dhe, të paktën sipas informacioneve tona, nuk prodhohohet në Shqipëri. Për të tjerat, absolutisht që nuk mbledhim produkte importi.