Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Azem RAMA

Ky fermer prodhon dhe shet këto produkte agrokulture: domate, hurma dhe speca.

Tek ky fermer blini produkte 100% bio të pastra. Ka 22 vite që merret me prodhimin e këtyre produkteve. Ky prodhim është në këto vlera 20000 kg domate, 2000 hurma dhe 12000 kg speca në vit. Në këtë zonë fermerët kultivoijnë në sasi dhe hurmën dhe speca edhe pse çmimet me të cilat këta fermer i tregtojnë janë relativisht të ulta dhe zakonisht ka dhe munges tregu. Ndërsa kultivimi i domates në këtë zonë është relativisht i lartë pavarsisht çmimit të ulët.

Ky fermer gjithashtu prodhon dhe produkte të tjera të cilat i ka për konsum vetjak perime si: speca, domate, kastraveca, patëllxhan, bamje, bizele, grurë, bishtaja, qep, patate dhe fasule. Si dhe këto fruta: mollë, ftua, kaki, pjeshka, kajsi, kumbulla, sheg, lajthi, arra, xinxife, nespull dhe dardha.

Ferma Azem RAMA
Adresa Gajd.
Berat

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Domate
Domate 30 Lekë/kg

20,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Lona.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm, për konservim dhe salc. Domatet ndihmojnë në parandalimin e disa tipeve të kancerit. Domatet ndihmojnë gjithashtu të reduktojnë defektet e shkaktuara nga pirja e duhanit. Është rezistente në transport.

Hurmë
Hurmë 10 Lekë/kg

2,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Pa fare.

Ky lloj varieteti përdoret për konsumim të përditshëm dhe raki. Hurma e papjekur shërben për të trajtuar sëmundjet e etheve, hurmat gjithashtu përdoren për të trajtuar sëmundjet e aparatit tretës dhe për kurimin e gjëndrave tiroide. Është rezistente në transport.

Speca
Speca 50 Lekë/kg

12,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Kapi.

Ky lloj produkt përdoret për konsum te përditshëm , ka përdorim të gjerë përdoret në guzhin i freskët dhe i konservuar si piper, në sallata, turshi. Speci ndihmon shërimin nga fruthi dhe dizenteria. Lëngu i tij përmban kripëra të hekurit, që pasurojnë hemoglobinën në gjak.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5