Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Llesh DOÇI

Fermeri Llesh dallohet për kultivimin dhe tregtimin e jonxhës, misrit. Ky fermer nuk mbarështon bageti të trasha, por gjithë token e tij e ka mbjellë me këto tre produkte të cilat i shet. Këtë vit fermeri ka nxjerrë në treg 4000 kg jonxhë dhe 1600 kg misër. Ai mbareshton 3 krerë dhi, nga të cilat nxjerr ne treg mesatarisht çdo vit 2 krerë keca. Per nevoja të familjes prodhon domate, speca, kastraveca, qepë, patate, fasule si dhe mbareshton 1 derr dhe 20 pula nga të cilat përfiton çdo vit 1200 kokrra vezë.

Ka mbi 15 vite që merret me kultivimin e këtyre produkteve prandaj mund të themi se ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Llesh DOÇI
Adresa Nenshate
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Misër
Misër 30 Lekë/kg

1,600 kg në 12 muaj

Varieteti: Rozafat

Ky miser përdoret vetem për konsum për blegtorinë.

Jonxhë
Jonxhë 25 Lekë/kg

4,000 kg në 12 muaj

Varieteti: Gjigande

Ky varietet rritet shumë shpejt dhe përdoret si ushqim i njomë dhe i thatë për blegtorinë.

Keca
Keca 6.000 Lekë/krerë

2 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Kecat e këtyre dhive ushqehen me qumësht dhe ushqim natyre. Kanë një mish të mirë.

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5