Vodafone Foundation EDS Foundation Streha shpk

Ferma Tonin NDOCI

Fermeri Tonin dallohet për mbarështimin e blegtorise kryesisht dhive. Mbarështon rreth 22 krerë dhi prej të cilave nxjerr në treg 20 krerë keca çdo vit si dhe mesatarisht 250 kg djath dhie. Ka 20 vite që ka mbjellë një siperfaqe prej 2000 m2 me hardhi nga të cilat nxjerr në treg mesatarisht 800 kg rrush çdo vit. Gjithashtu ky fermer për nevoja të familjes se tij prodhon 1600 kg grurë, 3200 kg misër, domate, speca, patëllxhana, patate, fasule, kastraveca, kungull, qepë si dhe mbareshton 1 krerë derr dhe 10 krere pula nga të cilat përfiton mesatarisht 600 kokrra vezë në vit.

Ka mbi 20 vite që merret me kultivimin e këtyre kulturave, pra ka eksperiencë në këtë drejtim.

Ferma Tonin NDOCI
Adresa Fshati Nenshat
Vau-Dejës

Sasia e vendosur është parashikim i prodhimit, por nuk siguron disponueshmëri shitjeje. Kontaktoni direkt fermerin për sasinë e saktë që ka në gjendje dhe çmimin përkatës.

Keca
Keca 6.000 Lekë/krerë

20 krerë në 12 muaj

Varieteti: Vendi

Kecat e këtyre dhive ushqehen me qumësht dhe ushqim natyre. Kanë një mish të mirë.

Djath dhie
Djath dhie 600 Lekë/kg

250 kg në 12 muaj

Varieteti: Djath dhie

Dhitë ushqehen në livadhe dhe jo në regjim stallor. Ky qumësht ka shumë elementë ushqyes dhe është mjaft i pastër.

Rrush
Rrush 50 Lekë/kg

800 kg në 12 muaj

Varieteti: Shesh i bardhe

Ky lloj rrushi është i varietetit "Shesh i bardhe". Ky lloj varieteti është kokërrmadh me ngjyrë të bardhë. Përdoret nëpër restorante të ndryshme .

Fermeri nuk ka marrë akoma asnjë vlerësim. Keni mundësinë të bëheni të parët.

Nëse keni pasur komunikim me fermerin apo keni provuar produktet e tij, lini një koment të shkurtër për eksperiencën me të.

Rating 1 Rating 2 Rating 3 Rating 4 Rating 5